googlef0455c4ada213985.html
Kezdőlap // Technikák // Paverpol
Utoljára nézett
Hungarian
English
Hírlevél

Paverpol

Paverpol – kövesítés

A Paverpol „művészete”Hollandiából indult. Ott fejlesztették ki ezt a remek ragasztó és keményítő anyagot, mellyel a textileket „kövesíthetjük”. 

 

 

A főleg természetes anyagokat tartalmazó textíliáinkat belemártjuk a masszába, majd formázzuk az alapon, mely lehet: kő, fa, papír, hungarocell, üveg….. Nem tapad meg egyes műanyag felületeken, folpackon. Készíthetünk szobrokat, képeket, vázákat, díszíthetünk üveget, felújíthatjuk asztali vagy álló lámpáinkat is, de ékszereket is alkothatunk…..kreatív fantáziánkat alaposan megdolgoztathatjuk ezzel a technikával.

Itt jegyzem meg, hogy nem kell új méterárut vásárolni, mert nagyon jól lehet felhasználni a rég kinőtt, elhordott pólókat, nadrágokat, egyes szakadt függönyöket, fel nem használt apróbb textíliákat, vagyis az újrahasznosítás egy újabb alapanyagával ismerkedhetünk meg.

Nagyon gyorsan szárad, ezért is könnyű dolgozni vele. A száradást hajszárítóval megengedett gyorsítani.

Maga a paverpol (ragasztó-kövesítő anyag) átlátszóra száradó, fekete, bőrszínű, grafit és bronzszínekben létezik. Az átlátszó anyag használatakor megmarad a használt textília eredeti színe, a többi azt átszínezi.

Színvilágunk különböző, ennek kialakításához a pavercolor színek állnak rendelkezésre. A por állagú festéket belekeverjük az átlátszóra száradó paverpolba, majd ezzel színezzük a felületet.

A paverpol további sokszínűsége, hogy keverhetjük más kreatív hobbyval is, mint pl: dekupázs.

Az átlátszóra száradó paverpol-lal felragasztható a szalvéta, rizspapír…

Ez után a díszítések is keverhetőek. Használhatjuk a már jól megszokott akryl festékeinket, viaszpasztáinkat, alkothatunk mintákat a stenciljeinkkel, levegőn száradó gyurmáinkkal….

 

Nagyon jó alkotást kívánok a sok-sok új ötlethez!