googlef0455c4ada213985.html
Kezdőlap // Technikák // Gyertyaöntés
Utoljára nézett
Hungarian
English
Hírlevél

Gyertyaöntés

A viasztömbből szépséges gyertyákat kapunk, ha formába öntjük.

Előkészítjük a formát(kat). A talpas kanócot beállítjuk a helyére. Azért, hogy ne dőljön el, cellux ragasztóval. A viasztömböt nem közvetlenül tűzön olvasztjuk. Feldaraboljuk, beletesszük egy üveg edénybe, (legegyszerűbb-befőttes üvegbe), amit egy vízzel feltöltött fazékba rakunk. (A fazékban annyi víz legyen, hogy ne boruljon fel az üveg a viasszal.) Addig melegítjük, míg a tömb folyékony lesz.  Vigyázat forró!!!! Az üveget edényfogó kesztyűvel kivesszük, majd a viaszt beletöltjük a formákba.

A viasszal „játszhatunk”. Csak egy színnel töltjük ki a formát, vagy több színt rétegezünk egymásra. Ilyenkor meg kell várni, míg az előző szín megszilárdul.

Ferde csíkokat elérhetünk úgy, hogy homokba (sóba) ferdén állítjuk a formánkat. Beletöltjük a viaszt egy bizonyos pontig, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd ráöntjük a következő színt. Ezt folytatjuk addig, míg a forma „tele” nem lesz. Egyik oldalon üres maradt a gyertyaforma. Ekkor egyenesbe állítjuk, teletöltjük viasszal és megvárjuk a szilárdulást. Kivesszük a formából és már használhatjuk is…….vagy elajándékozzuk.

Nagyon jó szórakozást!