googlef0455c4ada213985.html
Kezdőlap // Technikák // Felület kialakítása struktúrpasztával
Utoljára nézett
Hungarian
English
Hírlevél

Felület kialakítása struktúrpasztával

A struktúrpaszta fadobozon:

Kiválasztottam egy fadobozt, majd lealapoztam. A tetejére spatulával felkentem a struktúrpasztát. Fehéren hagytam, de lehet színezni is akril festékekkel.

(Nyers állapotában úgy viselkedik, mint a fehér festékek általában: világosítja a bele kevert színt. Vigyázni kell a színkeveréssel, mert túl sok festék nagyon meglágyíthatja a pasztánkat.)

A pasztát a doboz felületén állni hagytam egy kicsit, hogy ne legyen sok a víztartalma. Ekkor rányomtam egy csipkét – ez lehet akár egy függöny maradéka is –így adva egy különlegesen mintázott felületet.

Ezt jó alaposan meg kellett szárítani, majd jöhetett a decoupage (dekupázs). A kiválasztott mintát felragasztottam a helyére, megszárítottam. Közben 3D stencilek közül kerestem egy hozzá illő mintát, amit a doboz tető sarkaira és a doboz aljának elejére szintén struktúrpaszta felkenésével „varázsoltam” a helyére.(Ezeknek az elhelyezése a mintától is függ).

Keményre száradás után több színnel kombinálva –a rizspapír mintájának színeit figyelembe véve, ún: összefestéssel- befestettem a felületet, úgy, hogy a rizspapír széleit is „eltűntettem”. Végül szárazecset technikával, az arany színnel emeltem ki a különleges struktúrát, amit a csipkével és a stencilezéssel értem el.

A kreatív hobby világában az alapanyagok sokfélesége számtalan kombinációs lehetőséget enged meg.

A struktúrpaszta helyett használhatunk vaspasztát, és gesso-t is; a csipke helyett akár szilikon nyomdát.

 

Hasonló alkotás elkészítéséhez kreatív szép napot és nagyon jó szórakozást kívánok!