googlef0455c4ada213985.html
Kezdőlap // Technikák // Anyák napi meglepetés
Utoljára nézett
Hungarian
English
Hírlevél

Anyák napi meglepetés

Egy mini csipeszes üzenő (nagyban és több csipesszel is elkészíthető)

Alapanyagok: Falap – bármilyen formájú és méretű az alapnak, apró falap a díszítéshez, szalvéták, csipke, csipesz,  decoupage (dekupázs) ragasztó, lakk ( fényes vagy matt) alapozó festék, akryl festék – a szalvétával harmonizáló, kétoldalú ragasztó, zselés pillanatragasztó.

Kellékek: szivacsecset, lapos ecset, olló, csiszolótömb (vagy csiszoló vászon)

A díszítendő tárgyat lealapozzuk, majd a hátulját az akril festék egy színével lefestjük.

Amíg szárad, levágom, vagy letépem a szalvétákból azt a darabot, melyet használni szeretnék, majd leválasztom a legfelső réteget, mert csak ezt ragasztjuk a felületre.

Az első oldalra felragasztom a szalvétákat decoupage ragasztóval úgy, hogy a kétféle minta összeérjen. Lelakkozzuk a felületet (elejét, hátulját)

Minden rétegnél megvárjuk a száradást (alapozónál, akril festéknél gyorsítható pl: hajszárítóval).

 

Teljes száradás után a szalvéta felesleges részeit lecsiszolom. Ennél a megoldásnál (nagyobbra hagyjuk a szalvétát, mint amekkorára szükség van) nem „szabhatjuk el” a méretet.

A kiválasztott csipke egyik oldalára felragasztom a kétoldalú ragasztócsíkot, leválasztom a védőfóliát róla és felhelyezem a két szalvéta találkozásához (ezzel eltakarva az esetleges hibákat). A felesleges csipkét a falap hátuljára vezetem és itt is felragasztom.

 Ezzel akár készen is lehetünk és képként használható a művünk, de ha üzenő funkciót szánunk neki, akkor további munkálatok várnak még ránk: A facsipeszt és a díszítő falapocskát is lealapozzuk, befestjük akryl festékkel, majd a falapocskára szalvétát dekupázsolunk. Száradás után lakkozunk, majd a csipeszt felragasztjuk a helyére a falapon zselés pillanat ragasztóval, végül rá a díszített falapocskát is.

Jó szórakozást!!!

Kreatív szép napot!