googlef0455c4ada213985.html
Kezdőlap // Technikák // Anyák napi ajándék 1 fázisú repesztéssel
Utoljára nézett
Hungarian
English
Hírlevél

Anyák napi ajándék 1 fázisú repesztéssel

A kreatív hobby egyik legkedveltebbje a decoupage / dekupázs, amit sokféle képpen kombinálhatunk más technikákkal. Most egyfázisú repesztést használunk nem a megszokott módon.

Alapanyagok: Képkeret (vagy bármi más, ami díszíthető), akryl festékek, szalvéta, 1 fázisú repesztő lakk, stencil

Kellékek: szivacsecset, lapos ecset

A díszítendő tárgyat lealapozzuk, majd az akril festék egyik színével lefestjük.

Amíg szárad körbe tépkedem a szalvéta mintáit, amit szeretnék felragasztani, majd leválasztom a legfelső réteget, mert csak erre van szükségünk.

Ennél a tárgynál csak néhány helyen szeretnék repeszteni, ezért csak bizonyos helyekre viszem fel lapos ecsettel a repesztő lakkot.

Minden rétegnél megvárjuk a száradást (alapozónál, akril festéknél gyorsítható pl: hajszárítóval).

Következik a felső réteg, amit az alsótól nagyon eltérő színű akril festékkel színezek. Rendhagyó módon szivacsecsettel viszem fel ezt a színt az egész felületre.

A repesztő lakkra felvitt festék szinte azonnal megreped.

Amikor megszáradt a felső réteg is, a kiválasztott szalvéta részeket felragasztom decoupage / dekupázs ragasztóval a helyére.

Ezzel akár készen is lehet a művünk, de további díszítésként stencil mintát is választhatunk. Szárazecset technikával, stencilező ecsettel nagyon kevés akril festékkel ütögető mozdulattal felvisszük a mintát a felületre. Óvatosan levesszük a sablont, hogy ne maszatoljuk el, amit már elkészítettünk.

Végül lakkozunk. Használhatunk: vizes bázisú lakkokat: matt és fényes; a decoupage ragasztó selyemfényű lakként is használható; oldószeres fényes lakkot, és az új velúr lakkot is. Ettől bársonyos érzetű lesz a felület. Még átadni is élvezet az ajándékot!!!!

Jó szórakozást!!!

Kreatív szép napot!